5.04.2010

Chicken and bacon rolls

Hi everybody!
Today I'm in a "deep" Italian mood: I shopped at Di Palo's, I'm looking a Nanni Moretti movie and I have knead the pizza! I think to write soon a post about pizza, because is much more easier than one can imagine, and, above all, here in New York it's too much easy to find "pizza" which is not pizza. Maybe some explanations could be useful...!
In the meanwhile here I am with a very easy and super fast recipe with chicken! Enjoy!


Involtini di Pollo e Bacon















TOOLS:
  • 1 frying pan
TIMING:
  • 20 minutes
INGREDIENTS:
  • 10 ounces slices of chicken breast (300 grammi di fettine di pollo)
  • 2 ounces bacon (the smoked one works perfectly!) (50 grammi di bacon, anche l'affumicato va bene!)
  • mustard, the one with the grains (senape, il tipo rustico con grani interi)
  • 1/2 onion (mezza cipolla)
  • 1/2 glass of white wine (mezzo bicchiere di vino)
  • oil (olio)
FIRST STEP:
  • cut the chicken in slices of about 1, 1 1/2 inches
tagliate il pollo in strisce di dirca 3, 4 cm di larghezza

SECOND STEP:
  • spread the mustard in one side of the chicken slices
spalmate la senape su un lato delle fette di pollo
  • arrange over it a bacon slice than roll so that the bacon will remain outwards. If you wish you can use a stick to hold the roll, but it works also without it!
disponete il bacon su lato con la senape e arrotolate in modo che il bacon resti all'esterno. Se volete fermate con uno stuzzichino, ma ho visto che va bene anche senza!

THIRD STEP:
  • warm 2 tablespoons of oil and add the onion, when it's golden add the rolls. Cook at medium heat for 5 minutes turning now and then the rolls. They have to golden
scaldate un paio di cucchiai d'olio e aggiungete la cipolla, fate soffriggere. A questo punto aggiungete gli involtini e cuocete afuoco medio per 5 minuti girando di tanto in tanto finchè non sono dorati
  • add the wine and let it evaporate for a couple of minutes
aggiungete il vino e lasciatelo evaporare per un paio di minuti

Enjoy! Buon appetito!

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