4.19.2010

Straccetti al Marsala

Hi everybody! Today I am going to show you one of my boyfriend's favorite recipes ... it's so simple, and so comforting that I'm sure you are gonna love it! Enjoy!



STRACCETTI AL MARSALA

TOOLS:

  • 1 frying pan

TIMING:

  • 20 minutes

INGREDIENTS:

  • 7 oz beef escalopes, (about 0,2 inches of thickness) (circa 2 etti di scaloppine di vitello)
  • 1/2 glass of Marsala wine (mezzo bicchiere di vino Marsala)
  • rosemary (rosmarino)
  • 1 tablespoon of butter (burro)
  • 2 tablespoons of olive oil (olio)
  • salt (sale)
  • flour (farina)

FIRST STEP:

  • cut the escalope in little "straccetti", which means little stripes of more or less ¼ inch of width and for the length the shorter one of your escalope. Ok, did you get something? Well, maybe a picture is better!
tagliare le scaloppine in straccetti, cioè piccole strisce di carne



SECOND STEP:
  • Lightly flour the straccetti

infarinare leggermente gli straccetti

...In the meanwhile...

THIRD STEP:

  • Put some butter and two spoons of oil in a pan, medium heat
mettere olio e burro in una padella su fuoco medio
  • Gently shake the meat to remove the flour in excess
scuotere delicatamente gli straccetti pe eliminare la farina in eccesso
  • When the butter is melt add some rosemary and the meat
quando il burro è sciolto aggiungere il rosmarino e gli straccetti

FOURTH STEP:

  • Cook straccetti for 4/5 minutes on medium heat. Be careful to melt them frequently.
cuocere gli straccetti per 4/5 minuti avendo cura di girarli frequentemnte
  • Salt
salare
  • When they are lightly brown add half a glass of MARSALA and let it evaporate

quando sono dorati sfumare con il marsala e quindi servire


Buon appetito!


5 comments:

  1. Ciao Noemi :)
    Ho preso appunti e li ho cucinati ieri sera: buoniiiiiiisimi!

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  2. Sì sì. A me piace un sacco cucinare, ma non ho tante idee :( perciò mi ispiro moooooolto volentieri, soprattutto con una ricetta come questa che è buona e speciale ma anche semplice da realizzare!

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  3. I'm gonna cook them tonight... then I'll tell you!!!

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  4. they were just delicious! great job, Noemi!

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