Hi everybody! Today I am going to show you one of my boyfriend's favorite recipes ... it's so simple, and so comforting that I'm sure you are gonna love it! Enjoy!
STRACCETTI AL MARSALA
TOOLS:
- 1 frying pan
- 20 minutes
- 7 oz beef escalopes, (about 0,2 inches of thickness) (circa 2 etti di scaloppine di vitello)
- 1/2 glass of Marsala wine (mezzo bicchiere di vino Marsala)
- rosemary (rosmarino)
- 1 tablespoon of butter (burro)
- 2 tablespoons of olive oil (olio)
- salt (sale)
- flour (farina)
FIRST STEP:
- cut the escalope in little "straccetti", which means little stripes of more or less ¼ inch of width and for the length the shorter one of your escalope. Ok, did you get something? Well, maybe a picture is better!
tagliare le scaloppine in straccetti, cioè piccole strisce di carne
SECOND STEP:
- Lightly flour the straccetti
infarinare leggermente gli straccetti
...In the meanwhile...
- Put some butter and two spoons of oil in a pan, medium heat
mettere olio e burro in una padella su fuoco medio
- Gently shake the meat to remove the flour in excess
scuotere delicatamente gli straccetti pe eliminare la farina in eccesso
- When the butter is melt add some rosemary and the meat
quando il burro è sciolto aggiungere il rosmarino e gli straccetti
FOURTH STEP:
- Cook straccetti for 4/5 minutes on medium heat. Be careful to melt them frequently.
cuocere gli straccetti per 4/5 minuti avendo cura di girarli frequentemnte
- Salt
salare
- When they are lightly brown add half a glass of MARSALA and let it evaporate
Buon appetito!
Ciao Noemi :)
ReplyDeleteHo preso appunti e li ho cucinati ieri sera: buoniiiiiiisimi!
Sì sì. A me piace un sacco cucinare, ma non ho tante idee :( perciò mi ispiro moooooolto volentieri, soprattutto con una ricetta come questa che è buona e speciale ma anche semplice da realizzare!
ReplyDeleteI'm gonna cook them tonight... then I'll tell you!!!
ReplyDeletethey were just delicious! great job, Noemi!
ReplyDeleteI'm so happy you liked them!
ReplyDelete